Wedstrijdleider en aanspreekpunt
Stel iemand aan die de indelingen verzorgt en iemand die aanspreekpunt is voor de deelnemers. Bedenk dat bij de deelnemers personen kunnen zitten die nog niet eerder met een klok hebben gespeeld of enige toernooi hebben meegemaakt. Dus enige basale uitleg is gewenst.

Inschrijvingen
Wij leveren vanaf 14 september de gegevens van de speelsterkte van de deelnemers voor zover we die hebben ontvangen.

Indelingen
De indeling van de vierkampen geschiedt op speelsterkte, dus alle sterken in hoogste groep, daarna de volgende 4, en zo verder. De club kan zelf de nieuwe schaakliefhebbers een plekje geven. Voor de volgorde pas een loting toe.

Gebruik de Bergertabel vervolgens voor de indeling:

Drie en vier spelers

RondeIndeling
11 – (4)2 – 3
2(4) – 31 – 2
32 – (4)3 – 1

Probeer de vierkampen vol te maken met eigen leden als dat mogelijk is. Bij 6 spelers, maak twee drie kampen. Bij 5 spelers kun je misschien 3 ronden spelen uit een tabel van 6. Maak bij voorkeur de groepen even.

Speeltempo
Het speeltempo is 20 minuten per persoon plus 5 seconden increment of 25 minuten per persoon per partij. Indien er 5 ronden gespeeld moeten worden, is het speeltempo 15 minuten plus 5 seconden.

Doorgeven eindstanden
De eindstanden uitvangen we graag zodra deze gespeeld zijn (evbreugel@schaakbond.nl).
Zie hier het format excel bestand om in te vullen en in te sturen.

Eindstanden en winnaars
De winnaars van elke vierkampen plaatsen zich voor de volgende ronde. Bij gelijk stand worden er beslissingswedstrijden gespeeld als daar tijd voor is met versneld tempo.
Uiteindelijk gaan er dus spelers van elk niveau verder in de Schaak-Off. Wil een winnaar niet verder, dan kan de vereniging altijd een volgende speler doorschuiven. Vermeld dit wel direct bij de uitslagen. De Schaak-Off is zowel voor volwassenen als voor jeugd! Er is in het vervolg altijd wel een Schaak-Off overdag, dus dat hoeft geen belemmering te zijn. We staan toe dat ze in een andere regio finale deelnemen dan hun eigen. Vergeet niet de nieuwkomers informatie over de eigen club mee te geven. Het is aan jullie zelf of je extra prijsjes wilt uitdelen.
De volgende ronden zijn regionaal in november. De datum verschilt per regio. Op 2 december is de afsluitende landelijk finale gepland in De Bilt.

Foto’s
We ontvangen graag mooie beelden van jullie Schaak-Off. Vergeet niet erbij te vermelden wie op de foto’s staan, welke Schaak-Off het is en vraag vooraf of de beelden gepubliceerd mogen worden (site / socials). Bedenk dat 1 a 2 leuke foto’s al genoeg kan zijn. Graag 1 verticaal en 1 horizontaal. Zie de handleiding content in de toolkit.
Stuur de foto’s in per Whatsapp naar 06-13563452 (Lesley) of mail ze naar Eric van Breugel: evbreugel@schaakbond.nl