foto Marcel van Kammen
De Rode Loper - Leeuwarden - foto Marcel van Kammen

Ook de derde editie van de Schaak-Off is een groot succes! De voorronden van dit bijzondere toernooi, waarbij verenigingen hun deuren openen voor iedereen die graag wil schaken, zijn achter de rug. In november volgen de regiofinales en op 2 december is de grote, landelijke finale! In de tussentijd maken we de balans op en delen we mooie foto’s en verhalen van de verenigingen.

We hadden maar liefst 4 spelers die niet eerder op onze club waren geweest. Dus al met al zeker een succes!
Aart van ’t Veld – SC Bedum

Mooie cijfers en resultaten

Op het moment van schrijven zijn nog niet alle resultaten binnen: van 13 verenigingen is nog niet alle informatie bekend. Toch delen we natuurlijk al graag wat we wél weten! Bij 62 voorronden (en dus verenigingen) schaakten 853 deelnemers mee. Trekken we deze gemiddelden door, dan komen we ook tijdens dit mooie jubileumjaar boven de 1000 deelnemers! Dat zou natuurlijk fantastisch zijn.

Ruim  40% van de spelers is een niet-lid. Of anders geschreven: een potentieel nieuw lid! Er zijn nu 223 regiofinalisten bekend en we gaan er van uit dat we er nog ruim 40 kunnen verwelkomen wanneer alle cijfers binnen zijn. Al met al dus ook tijdens ons verjaardagsjaar mooie rapportcijfers.

Het was weer een gezellig drukke Schaak-Off bij Paul Keres!
Niels Ondersteijn – Paul Keres

Winterswijks Schaakgenootschap

Wat is de Schaak-Off?

De Schaak-Off is een landelijk schaaktoernooi voor alle schaakliefhebbers. Het toernooi bestaant uit lokale voorrondes bij schaakclubs. Winnaars van deze voorrondes kwalificeren zich voor de regionale wedstrijden, waarbij tegen andere schakers uit de provincie gestreden wordt om een ticket in de landelijke eindfinale. Iedere deelnemer wordt ingedeeld op eigen niveau in een poule van vier. Echt een toernooi waar dus iedereen aan mee kan doen en iedereen kans maakt om te winnen!

Vorig jaar was er maar 1 extern persoon en nu al 6, voor ons een enorme vooruitgang dus.
Erik Jan Tromp – De Scheve Toren

Paul Keres – Utrecht

Regiofinales

Tussen 3 en 24 november vinden de regiofinales plaats. Benieuwd naar alle deelnemers? Klik dan hier. Bij deze regiofinales spelen de winnaars van de voorronden tegen elkaar om een plaats te bemachtigen voor de grote, landelijke finale op 2 december.

Er waren maar drie spelers, maar het resultaat is dat de drie nieuwelingen alle drie graag komende dinsdag terugkomen voor meer!
Luc Compagnie – SG Max Euwe in Enschede

De Schaak-Off is ook onderdeel van het jubileum programma van de KNSB 150 jaar. Zie op KNSB150.nl voor meer informatie over het jubileumprogramma.